Monday, November 14, 2016

Dun En Fijn Haar Voller Maken En Verzorgen

Ik gebruik sinds kort shampoo NAK (heb ik van de kapper) sulfaat en parabeen vrij. Wel prijzig. Yes to (lijn) is ook zonder sulfaat en parabeen, verkrijbaar bij de tuinen, is wat voordeliger. Heb daar zelf geen ervaring mee, maar hoor/lees het wel vaak.

Verder om de zoveel tijd laten knippen, bijhouden je dode punten vooral. Geen stijl, fohn etc, mocht je het wel doen, dan een middel in je haar smeren tegen de hitte van al die apparaten. Verder vaak masker en natuurlijke olieen in je haar doen.

Ik wil binnenkort knoflook en olijfolie proberen (ben alleen een beetje bang dat dat geur zo gaat blijven hangen, maar goed).

Wat ik zo gauw zie van wat je aan producten geprobeerd hebt, zijn het vooral spullen met mineral oil/paraffin op de lijst. Ook de Palmer's bevat dat (én lanoline=wolvet), dus zou ik niet adviseren.

Ik weet niet of je fijn haar hebt, maar minerale oliën hebben de neiging om je haar te verzwaren en snel 'vet' te maken. Ze worden in veel producten, vooral voor 3c-4c haren, gebruikt om vocht vast te houden en het haar te laten glanzen.

Maar als je deze producten regelmatig gebruikt, dan bouwen ze zich in laagjes op je haar (build-up), verstikken hierdoor je haar en zijn moeilijk te verwijderen. Zeker als je met milde shampoos en conditioners wilt gaan wassen.

Haarzakjes gebruiken een olieachtige substantie, ook wel talg genoemd, om een gezonde groei mogelijk te maken. Een teveel van dit talg kan het lastig maken voor haren om normaal en gezond te groeien.

KeraFiber Haarverdikkende Shampoo helpt om ophopingen van dit schadelijke talg op te lossen en een harmonieuze balans van essentiële elementen in je haar mogelijk te maken. Hierdoor wordt de groei van sterker en dikker uitziend haar ondersteund.

De Cerafill Defy System Kit bestaat uit de volgende 3 producten: een haarverdikkende shampoo die het haar verdikt, reinigt en een gezonde hoofdhuid bevordert; een haarverdikkende conditioner die zorgt voor sterker en voller haar en die de hoofdhuid voedt; en Dense FX wat de haardiameter direct vergroot om zo volheid en dichtheid te creëren.

Baanbrekende lichtgewicht formule met SP-94, ceramide en filloxane pentreert het haar om het zo te versterken en haarbreuk tegen te gaan.

Het is misschien niet altijd even goed en gezond voor je haren, maar door je haren te föhnen creëer je veel meer volume dan wanneer je het aan de lucht laat opdrogen.

Droog je haren na het douchen tot handdoekdroog, breng er volumeproducten in aan voor op vochtig haar (volumespray, schuimgel), hang op de kop met je hoofd en föhn je haren droog in de warme stand. Hierna zal je merken dat je haren een kleine ‘root lift' hebben gekregen, mooi!

No comments:

Post a Comment